Goede doelen

Home » Goede doelen

SINGELLOOP 2022

De opbrengst van de 45ste Smitsloo Groep Singelloop is bestemd voor zes goede doelen. Na een zorgvuldige selectie rolden hospice Issoria, KDC De Walnoot, Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp, stichting Puzzelstuk, stichting VTV (Vrijetijdsbesteding, Thuismaatjes en Vorming voor mensen met een beperking) en de Stichting Vrienden van Rosa Manus uit de bus. Zij dienden net als tientallen andere gegadigden verzoeken in voor sponsoring van materialen of projecten.

Hospice Issoria bijvoorbeeld heeft dringend behoefte aan goede matrassen voor mensen in hun laatste levensfase.

Kinderdagcentrum De Walnoot vroeg een bijdrage voor een zogeheten Qwiek-up, een apparaat waarmee saaie plafonds boven bedden van kwetsbare kinderen kunnen veranderen in een sterrenhemel of vergelijkbare positieve prikkels. Deze vorm van ‘belevingsgerichte zorg’ betekent een fikse investering voor De Walnoot.

Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp maakt kennelijk zo veel kilometers met duo-fietsen, dat de organisatie toe is aan nieuwe accu’s. Ook dat goed onderbouwde voorstel sprong er voor de beoordelaars uit.

Het door corona-kosten verkleinde Singelloop-budget laat ook nog wat ruimte voor bescheiden financiële verzoeken. Zo toonde VTV zich dolgelukkig met een bedrag om T-shirts voor streetdance-lessen te kunnen kopen. Stichting Vrienden van Rosa Manus, vrouwenopvang in Leiden, heeft soft play foamblokken voor jonge kinderen, op haar wensenlijst staan. Stichting Puzzelstuk tot slot ontvangt een bijdrage voor tv en soundbar voor jongvolwassenen die in 2023 een woonzorgplek in de Stevenshof betrekken.

De uitverkorenen reageren unaniem opgetogen. ,,Daar zijn we heel blij mee’’, zegt Ben Crul namens de Fietsmaatjes. ,,Misschien kunnen we bij de start met een duo-fiets of als ‘bezemfiets‘ extra publiciteit genereren. Juist in zo’n sportieve doelgroep zijn er altijd wel stads- of regiogenoten die als vrijwilliger willen fietsen met een gast die de singels helaas niet meer kan rondrennen, maar nog wel zou kunnen befietsen.’’ Namens de Stichting Vrienden van Rosa Manus laat Margret Hoogland weten dat dit Leidse gezelschap op 22 april meedoet aan de Singelloop. ,,Net als in andere jaren. Dit is een extra motivatie.’’

De zes goede doelen vernemen na afloop van de Singelloop de waarde van hun cheques. De organisatie van de Smitsloo Groep Singelloop keert het geld uit als de aanschaf is gedaan.